čtvrtek 21. března 2013

Tulipánová oslava jara v Nizozemí


Dnes, 21. března, k nám zase po roce přišel první jarní den. Můžete jej oslavit procházkou v přírodě, přípitkem lahodným mokem a nebo se také můžete vydat do Nizozemí na vyhlášenou Tulip show, tedy tulipánovou oslavu jara.

Tato Tulip show, která se koná v zahradách Keukenhof (Oranje Nassau Pavillion) u města Lisse, začíná právě dnes 21. března a trvá jen do 26. března.

Zahrady Keukenhof jsou největším květinovým parkem v Nizozemsku i v celé Evropě, proto jsou právem nazývány „Zahradou Evropy“. Na sedmi překrásných zahradách (výměra 32 hektarů) se koná celoročně 30 květinových show, na kterých můžete spatřit mnoho nádherných květin, především tulipánů, hyacintů, lilií, krokusů nebo narcisů.
V patnáctém století byl park součástí hradu Keukenhof a teprve až roku 1840 se provedla celková úprava parku, která se zachovala do dneška. A od roku 1949 se zde pěstují cibulovité květiny.
Velkolepá Tuli show Vám nabídne více než 7 milionů tulipánů, narcisů a hyacintů.
V okolí zahrad naleznete také velkolepé skleníky, obchody, vodní mlýn, ale také si můžete dát něco dobrého k jídlu v místní restauraci.

Tip pro Vás:
I když budete slavit jaro mezi krásnými tulipány v Holansku, nezapomeňte, že můžete být stále ve spojení se svými blízkými v České republice. Stačí, když jim zašlete sms zprávu  s provolbovým číslem 234 245 245 nebo 234 245 234, přes které Vám pak oni z Česka zavolají v pracovní dny době 8-18 hodin jen za českou místní sazbu.

Vyzkoušejte a buďte ještě více ve spojení s vašimi blízkými.

Informace o všech dalších světových destinacích najdete na www.praha-connect.cz



Žádné komentáře:

Okomentovat