neděle 10. března 2013

Savojské Alpy – ráj lyžařů


Savojské Alpy patří nejen největší lyžařskou oblast v celé Evropě, ale podle odborníků také k těm nejlepším.

Lyžařská střediska se ve francouzské části Savojských Alp začala stavět již v 60. letech  minulého století, ať již na volných krásných horských svazích nebo ve vesničkách, které nyní připomínají spíše hotely sídlišťového typu. Z tohoto důvodu se můžete setkat jak s levným ubytováním, tak také s vysoce luxusními hotely. Jak je vidět, za půlstoletí se v této oblasti myslí na každého návštěvníka a příznivce hor. 
V nejluxusnějším částem Savojských Alp patří především Courchevel a dále Espace Killy se známým střediskem Val d´Isere, které je určeno nejen pro závodní lyžaře (závody světového poháru či mistrovství světa), ale také zdatným lyžařům a přívržencům freestylu. Nesmíme však zapomenout ani na středisko Méribel a jeho olympijský areál, který přivítal sportovce celého světa v rámci zimní olympiády v roce 1992.

Pokud máte rádi lyžování nebo snowboardový sjezd v krásné přírodě, s příjemnými službami, pak Savojské Alpy Vás jistě potěší. A navíc nejsou ani tak vzdálené - od Česka leží přibližně 1000 km.

Tip pro Vás:
Když budete v Savojských Alpách lyžovat nebo prohánět svůj snowboard, pošlete Vašim rodinným příslušníkům, kamarádům a známým smsku s provolbovým číslem 234 245 245 nebo 234 245 234, přes které Vám pak oni z Česka zavolají v kteroukoliv denní či noční dobu jen za českou místní sazbu.

Vyzkoušejte a buďte ještě více ve spojení s vašimi blízkými.

Informace o všech dalších světových destinacích najdete na www.praha-connect.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat