úterý 19. března 2013

Češi přetížili linky Praha-Connect


Velký zájem o volání do zahraničí z Čech za místní tarif, donutil německého operátora k navýšení kapacity


Ke konci minulého týdne došlo z důvodu velkého zájmu volajících k přetížení českých linek systému Praha Connect, které pak nemohly uspokojit všechny zájemce o levné volání z Čech do zahraničí. Společnost 3UTelecom GmbH, která provozuje tento systém, ocenila tak velký zájem českých volajících, a proto v průběhu včerejšího dne významně navýšila pro Českou republiku kapacitu celého systému. Nyní se tedy přes tuto službu dovolají již všichni zájemci, kteří chtějí mít kvalitní volání do ciziny jen za cenu lokálního českého tarifu.

Prostřednictvím služby Praha Connect mohou lidé z ČR volat do mnoha světových destinací (nyní do 36 států světa napříč kontinenty – Evropa, Amerika, Asie a Austrálie) pouze za cenu místního českého hovoru. To vše je možné jak na zahraniční pevné linky, tak také i na zahraniční mobilní čísla! A to ne za drahý roaming, ale jen za místní, tedy český, tarif! Služba je nejčastěji využívána těmi, kteří mají v zahraničí své blízké například na studiích nebo i cizinci žijícími v České republice. K obchodování jí využívají i malé a střední firmy se zahraničními partnery. Linky také zažívají silnější nápor ve dnech, kdy jsou v zahraničí významné svátky například Nový rok v Asii.

Tento tzv. Callthrough servis funguje jednoduše, levně a spolehlivě. Postup při volání je snadný: Vytočíte provolbové číslo Praha- Connect 234 245 245 nebo 234 245 234 a po ohlášení zadáte požadovanou předvolbu do zahraničí a volací číslo účastníka. Křížkem zadání dokončíte (#). Spojování s účastníkem trvá jen několik sekund. Za telefonát s provolbovými čísly pak zaplatí uživatel jen tarif svého telefonního operátora, a to za volání do české sítě.

Jedním z důvodů výpadku linek bylo i to, že pokud má uživatel paušální pevnou linku nebo volné minuty, může dokonce telefonovat nepřetržitě 24 hodin denně a to do následujících destinací: Francie, Hongkong (mobilní telefon), Kanada, Kanada (mobilní telefon), USA, USA (mobilní telefon), Velká Británie.

Dodatečně může od pondělí do pátku v době od 8-18 hodin telefonovat zdarma i do následujících destinací: Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Argentina, Austrálie, Belgie, Chorvatsko, Čína, Čína (mobilní telefon), Dánsko, Hongkong, Indie (mobilní telefon), Irsko, Itálie, Izrael, Jizní Korea, Lucembursko, Maďarsko, Malajsie, Německo, Nizozemí, Norsko, Nový Zéland, Peru Lima, Polsko, Portoriko, Portugalsko, Rusko - Moskva, Rusko - St. Peterburg, Singapur, Singapur (mobilní telefon), Tchaj-wan, Thajsko, Thajsko (mobilní telefon), Venezuela.
                         
Poměrně častou praktikou je také to, že lidé, kteří jsou v zahraničí, posílají svým blízkým do Čech sms s provolbovým číslem, aby jim zavolali za svůj český tarif na jejich mobil.

Informace o všech světových destinacích najdete na www.praha-connect.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat