čtvrtek 11. dubna 2013

Tropický ráj nedaleko českých hranic


Také Vás trápí letošní „jarní“počasí bez slunečného svitu a s teplotami okolo nuly? Pak navštivte německý tropický ráj aquapark Tropical Islands, který je od Prahy vzdálen jen tři hodiny jízdy.  

Tento na evropské poměry velmi neobvyklý aquapark, který byl otevřen v roce 2004, se nachází mezi Drážďanami a Berlínem o celkové rozloze šest a půl hektaru. Je raritou nejen svou rozlohou, ale také možností pojmout přes více než 6600 návštěvníků najednou a také tím, že je otevřen nonstop. 

Už zdálky můžete spatřit stříbrnou střechu obří haly, která dříve patřila sovětskému letectvu v NDR. Celý komplex vlastní jedna malajsijská a jedna singapurská společnost, které nabízejí místo zájezdů do vzdálených asijských míst možnost zažít tropické prostředí v centru Evropy.

Převažujícími návštěvníky tohoto aquaparku jsou rodiny s dětmi, které zde naleznou v jakoukoliv roční době teplotu vzduchu mezi 28 a 30 stupni. Voda ve velkém bazénu má teplotu 28 stupňů a v laguně dokonce 32 stupňů. Všichni návštěvníci zde naleznou písečné pláže, stanové kempy, lagunu s různými atrakcemi, jižní moře (bazén o rozměrech čtyř olympijských 50 metrových bazénů), vodopády, tropické vesnice, deštný prales s více než 50 000 rostlinami a stromy. K tomu jsou k dispozici největší tobogány v Německu a největší saunový komplex v celé Evropě.

Dospělý návštěvník zaplatí za vstup 25 eur za den a je jedno, zda zde bude hodinu nebo plných 24 hodin. Děti do 14 let za lístek platí 19,50 eura.

Nezapomeňte také v tomto německém tropickém ráji být ve spojení s Vašimi rodinnými příslušníky a kamarády v Česku. Stačí, když jim zašlete smsku s provolbovým číslem 234 245 245 nebo 234 245 234, přes které Vám pak oni z Česka zavolají jen za českou místní sazbu. Nebo jim tuto možnost sdělte před Vaším odjezdem.

Vyzkoušejte a buďte ještě více ve spojení s vašimi blízkými.

Informace o všech dalších světových destinacích najdete na www.praha-connect.cz




Žádné komentáře:

Okomentovat