úterý 19. února 2013

Thajský Národní umělecký den


Od roku 1985 se v Thajsku každoročně 24. února udělují tituly národní umělec a tento den se nazývá Národní umělecký den. Toto datum bylo vybráno, protože se jedná o den narození Buddhy Loetla Nabhalai nebo-li krále Ramy II, který byl sám umělcem.

Národní umělec je titul, který se každoročně uděluje významným thajským umělcům v literatuře, umění, ve vizuálním umění, užitého umění (architektura a design) a múzických umění (thajský tanec, mezinárodní tanec, loutkářství, stínové divadlo, thajská hudba, mezinárodní hudba, divadlo a film).
Národní umělci dostávají měsíční plat 20 000 bahtů a k nim i dávky zdravotní péče, 15 000 bahtů na pohřeb a 120 000 bahtů za životní dílo. Od zahájení těchto oslav bylo uděleno již 200 titulů národní umělec Thajska.  
Thajsko je ale nejen země zajímavého umění, ale také krásné přírody a výborná zimní destinace. Proto až se budete v této krásné zemi rekreovat, mohou Vám Vaši bližní volat pouze za místní ceny. A nebo naopak zavolejte Vy svým thajským kamarádům a známým.   

Jak na to se dozvíte zde .


Žádné komentáře:

Okomentovat